Fiind un băutor de cafea aveți două opțiuni când vine vorba despre ce cafea să beți - cafea obișnuită sau de specialitate. Dar care este diferența dintre cele două și de ce ar trebui să vă pese? Termenul de “cafea de specialitate” este folosit pentru a se referi la cafeaua care este notată cu 80 de puncte sau mai mult pe o scară de 100 de puncte de către un degustător de cafea certificat sau de un Q Grader autorizat. Conform Asociației de cafea de specialitate (SCA), cafeaua de specialitate este cafeaua Arabica cu un scor de ceașcă de peste 80 de puncte.
Cafelele de specialitate sunt cafele de top și sunt diferite de alte cafele, deoarece cafeaua de specialitate a fost cultivată la altitudinea perfectă, în perioada corectă a anului, în cel mai bun sol și apoi culeasă la momentul potrivit. Toate acestea se traduc în unele dintre cele mai interesante și gustoase cafele din lume.
Când întrebați un prăjitor de cafea de specialitate care își obține propriile boabe de cafea, veți constata că, în cazul cafelei de specialitate, fiecare etapă de procesare poate fi urmărită până la originea sa. Informațiile despre cafele obișnuite se vor termina, în general, pe continentul sau țara de origine sau, în cel mai bun caz, în regiunea de cultivare a cafelei. Este puțin probabil ca metodele agricole și de prelucrare și datele exacte ale recoltei utilizate să fie cunoscute sau furnizate. Astfel o cafea de specialitate spune o poveste.
Fiecare băutor de cafea merită posibilitatea de a alege ceea ce bea și suntem destul de norocoși să facem parte dintr-o mișcare care recunoaște acest lucru. Noi, la Clarocafe, suntem mândri că vindem cafea de înaltă calitate, cu toxine minimizate, unde puteți să răsfoiți printre produsele noastre și să vă bucurați de-o ceașcă autentică de cafea!